FullSizeRender 2 scaled
,

WOEHOE!

Dit ben ik… welja, dat was ik ongeveer 30 jaar geleden. 

Ik was creatief, had veel fantasie en bekeek de wereld vol bewondering, maar met de nodige kritische blik voor verbetering. Ik zag snel mogelijkheden en opportuniteiten en het gat in de markt. Dus ik begon te ondernemen… mijn eerste onderneming was een plaatselijke café/koffiebar, daarna kwam al snel een kledingwinkel en een tankstation. Uiteraard zonder ondernemingsnummer en businessplan, maar wel met voldoende ruimte voor verbetering, zelfreflectie en liefde voor het ondernemerschap. Bij elke opstart van een nieuwe onderneming moest ik de andere vaarwel zeggen. Ik had namelijk maar 1 locatie: mijn geliefde tuinhuis. Dus ik moest keuzes maken en recupereren wat ik opnieuw kon gebruiken, elimineren wat overbodig was, beslissen, dicht bij mezelf blijven en opnieuw opstarten. 

Ik moest ook steeds op zoek naar klanten om mijn nieuwe zaak kenbaar te maken. Soms waren dit toevallige passanten (lees vriendjes of mijn papa) maar soms moeilijker te overtuigen publiek (lees grote zus en broer en mama). Ik leerde mezelf in te leven in wat hun verwachtingen waren, hoe ze wilden behandeld worden, wat ze graag hebben en bovenal hoe ik ze zover kreeg om terug te komen. Want een winkel zonder klanten is zoals… een café zonder bier.

FullSizeRender 2 scaled

In de zomerperiode, wat meestal mijn piekperiode was, kreeg ik vaak personeel onder mijn hoede. Vriendjes die kwamen spelen, werden telkens ingezet om de onderneming te doen groeien. Ik leerde om mijn ‘personeel’ te coachen, ze tevreden te houden en ze warm te houden om tijdens de volgende piek terug aan de slag te gaan. Er zijn namelijk veel vakanties in een schooljaar.

De jaren gingen voorbij, ik werd volwassen, de droom werd opzijgeschoven en ik werd overspoeld door alle (on)gevraagde meningen en adviezen om toch maar geen zelfstandige droom te koesteren.  

Tot vandaag…

WOEHOE 

Het is zover, ik heb een ondernemingsnummer, een businessplan en superveel goesting om erin te vliegen.

Met WOEHOE wil ik een verschil brengen in je leven, rust en structuur creëren, je inspireren maar vooral veel WOEHOE MOMENTEN beleven.

De jonge Fien zou trots zijn op haar grote ik.

Zin om aan de slag te gaan?

© WOEHOE Opruim- en minimaliseercoach

Vier-Gekroondenstraat 65
9052 Zwijnaarde – Gent
fien@woehoe.be
0478 22 91 62